Yerel Medyada Çıkan haberlere Cevap olarak:
18 Eylül 2023

Çamoluk İlçe Devlet Hastanesi ile ilgili yerel medyada çıkan habere cevap olarak;

Ülkemiz genelinde 01 Şubat 2023 tarihinden itibaren Çamoluk İlçe Devlet Hastanesi gibi rolü E3 olup, (E) rolüne yükseltilen 204 hastane bulunmaktadır. Çamoluk İlçe Devlet Hastanesi Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlanmış olup, Hastanemizde sözleşmeli  Başhekim ve Hastane Müdürü görev yapmaktadır. Eynesil ve Güce İlçe Devlet Hastanelerinde olduğu gibi Çamoluk İlçe Devlet Hastanesinde de döner sermaye olmadığından, Hastanemiz Alucra İlçe Devlet Hastanesinin döner sermaye bütçesine Sağlık Bakanlığı tarafından eklenmiştir. Bu uygulamadaki amaç hastanemizin mali yönden daha rahat hareket edebilmesinin sağlanabilmesidir. Bahse konu olan cep telefonlarına gelen ilaç reçetelerinde Alucra Devlet Hastanesi yazmasının nedeni, 2023 yılı başında Entegre Devlet Hastanesinden Kamu Hastaneler birliğine bağlı Devlet Hastanesine geçen hastanelerin tümünde mali olarak bağlı oldukları hastanelerin MEDULA(SGK) sistemine entegre edilmesidir. Sonuç olarak ifade etmek gerekirse,  Çamoluk İlçe Devlet Hastanesi İdari açıdan Başhekimimiz ve Hastane Müdürümüz tarafından bağımsız bir şekilde yönetilmekte olup, mali açıdan geçici süreliğine Alucra Devlet Hastanesine bağlı olarak faaliyet göstermektedir.  2024 yılı başında hastanemiz mali yönden giderleri ve satın alma işlemleri Çamoluk İlçe Devlet Hastanesine tahsis edilecek bütçeden yapılacak olup, cep telefonlarına reçete ile ilgili gelen mesajlarda ise Sağlık Bakanlığından hastanemize tahsis edilecek MEDULA(SGK) sistemi ile kendi hastanemizin ismi geçecektir.Hastanemizde diğer hastanelerde olduğu gibi rutin çalışılan kan tahlilleri biyokimya, tam kan, idrar ve kardiyak tetkiki mevcut olup, aynı gün içerisinde tahliller çalışılabilmektedir. Yalnızca bazı özel kan tahlilleri Giresun Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarında çalışılmakta olup sonuçları da bir gün sonra çıkmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.